Vânătă pe grătar cu busuioc

Vânătă pe grătar cu busuioc

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 190 g busuioc proaspăt, mărunțit
  • ulei de măsline extravirgin

Pregătire

1. Porniti gratarul, selectati programul automat pentru 'vanata', apasati OK iar aparatul va incepe sa se incalzeasca.

2. Spalati vinetele si apoii taiati-le in felii de 2 cm grosime. Ungeti fiecare felie cu busuioc si ulei de masline.

3. Imediat ce preincalzirea s-a terminat, asezati feliile pe gratar (in perechi de cate 2) si inchideti gratarul. Preparati urmand indicatiile gratarului pana cand aparatul indica etapa "grill".

4. Serviti vinetele calde sau reci, dupa ce le-ati mai asezonat cu un pic de busuioc. Pentru o salata in stil italian, puteti adauga ardeii rosii copti, arugula si branza tofu, cu un pic de ulei de masline si otet balsamic.

Produse recomandate