Tort cu lămâie și bezea

Tort cu lămâie și bezea

Desert

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • 6h00

    Timp de pauză

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • 2 albușuri de ou pentru bezea
  • 2 lămâi organice
  • 150 g zahăr pudră
  • 75 g zahăr pentru glazură
  • 115 g făină simplă
  • 500 ml lapte
  • 0.5 lingurițe de ActiFry de apă
  • coajă de la 1 lime

Pregătire

Acoperă tava ActiFry-ului cu hârtie de copt, tăiată la dimensiunea potrivită.

Într-o cratiță, topește untul și lasă-l la o parte. Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până devin cremoase.

Amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul și coaja de lămâie. Adaugă untul topit, făina, apa, laptele și sucul de lămâie. Amestecă bine compoziția. Adaugă, cu grijă, în compoziție o treime din albușurile de ou. Lasă albușul și la suprafața compoziției pentru a se forma o crustă după coacere.

Toarnă compoziția în tava friteuzei ActiFry și acoperă cu o folie de aluminiu fără a atinge compoziția. Pune la gătit la temperatura indicată. După terminarea programului de gătire, lasă preparatul la racit apoi pune-l la frigider pentru 6 ore.

Prepară bezeaua cu cele 2 treimi de albușuri rămase, iar atunci când încep să devină spumă adaugă gradual zahărul. Pune compoziția pentru bezea într-un poș și începe să decorezi tortul. Pune sub preparat grătarul cuptorului pentru câteva minute.

Decorează tortul folosind coaja de lime și servește.