Sucuri de fructe și legume by Jamila

Sucuri de fructe și legume by Jamila

Băuturi

  • 3

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

Ingrediente

  • 200 g afine
  • 4 mere
  • 1 sfeclă mare
  • 1 lămâie
  • 5 morcovi
  • 1 portocală
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • 4 castraveţi
  • 100 g spanac
  • 2 tije de ţelină apio
  • 2 mere verzi

Pregătire

Sunt de părere că nu bem suficiente sucuri de fructe şi legume pregătite în casă. Şi mă refer strict la sucurile de fructe şi legume 100% naturale, făcute cu ajutorul unui storcător de fructe de bună calitate. Din acest motiv m-am hotărât să vă arăt 3 variante de sucuri din fructe şi legume pe care le putem pregăti repede şi uşor şi care sunt foarte gustoase şi extrem de sănătoase. Nici eu nu beau suficiente sucuri, aşa că vreau să schimb asta şi să-mi fac sucuri măcar o dată sau de două ori pe săptămână.

Pentru aceste sucuri de fructe şi legume am folosit storcătorul cu presare la rece Tefal Infiny Juice. După cum stiţi imi plac şi folosesc produsele de la Tefal pentru ca sunt de extrem de bună calitate. Nici acest storcător nu face excepţie. Este un storcător cu presare la rece, cu viteză scăzută astfel încât sucurile să-şi păstreze nutrienţii, culoarea şi gustul. Acesta extrage de 2 ori mai mult suc, 1/4 mai multă vitamina C şi de 2 ori mai mulţi antioxidanţi decât un storcător tradiţional. Şi consistenţa sucurilor este diferită. Sucul de portocale este catifelat şi o parte din pulpă se regăseşte în el. La fel şi la sfeclă, roşii.

După cum v-am spus am făcut 3 sucuri de fructe şi legume pentru ca am vrut să aveţi de unde să alegeţi. Pentru primul suc am folosit sfeclă, măr, afine şi lămâie. Sfecla şi mărul oferă şi dulceaţă, şi gust, iar lămâia ne oferă acidul care echilibrează gusturile. Bineînţeles că vă puteţi face propriile combinaţii. Important este să aveţi în sucuri şi fructe, şi legume. Ideal ar fi să aveţi 70-80% legume şi 20-30% fructe.

Pentru cel de-al doilea suc, am folosit morcovi. Pur şi simplu ador morcovii, iar combinaţia cu măr, portocală şi ghimbir este genială. Mare atenţie la ghimbir, însă. Este extrem de sănătos şi de bun, dar destul de iute. Aşa că începeţi cu o cantite mică şi dacă mai doriţi, mai adăugaţi. Cel de-al treilea suc a fost pe bază de fructe şi legume verzi, spanac, castravete, măr verde şi tije de ţelină apio. Am obţinut 3 sucuri de fructe şi legume absolut minunate, delicioase şi pline de vitamine.

Sper din suflet să le incercaţi şi voi, să vă faceţi propriile combinaţii şi să-mi spuneţi cum vi s-au părut. În cazul în care nu doriţi să aruncaţi pulpa fructelor şi a legumelor stoarse puteţi încerca reţeta mea de chec cu sfeclă.

Produse recomandate