Pâine de casă

Pâine de casă

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • 30 min

    Timp de pauză

Ingrediente

  • 500 g făină de grâu
  • 30 cl apă caldă
  • 6 g drojdie uscată
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de sare

Pregătire

1. Dizolvă drojdia în apa caldă (aproximativ la 30 de grade) și amestecă bine.

2. În bol amestecă făina și sarea, adaugă drojdia și frământă cu mâna. Adaugă apa, uleiul și continuă să amesteci.

3. Frământă aluatul pâmă obți o compoziție omogenă (cel puțin 10 minute). Formează o bilă și așeaz-o îm mijlocul bolului. Lasă aluatul la dospit, la loc călduros, timp de 30 de minute.

4. Învepe să coci prima față a pâinii: închide capacul aparatului, dar nu-l bloca. Selectează programul Coacere (Bake), acesta este setat automat pentru 40 de minute. Apasă START.

5. Pentru a coace cea de a doua față a pâinii, întoarce-o pe partea cealaltă, alege programul Coacere (Bake), setează timerul la 30 de minute și apasă START.