TEFAL Stație de călcat Liberty SV7030E0

Stație de călcat Liberty SV7030E0 Sesiuni de călcat mai ușoare și mai rapide*

Stația de călcat cu abur de la Tefal este combinația perfectă între performanțe remarcabile de călcat și confort.

 • Liberty oferă sesiuni de călcat mai rapide în comparație cu un fier de călcat cu abur tradițional datorită aburului puternic și a rezervorului de apă detașabil și de dimensiuni mari, ce permite evitarea realimentării constante a acestuia.

Sesiuni de călcat rapide și ușoare cu libertate deplină!

Cu stația de călcat cu abur de la Tefal obții sesiuni de călcat cu abur îmbunătățite datorită rezervorului de apă detașabil, fără a face vreun compromis în ceea ce privește performanța aburului.

 • Aburul puternic și capacitatea mare a rezervorului de apă permit acestei staţii de călcat să livreze rezultate impecabile într-un timp scurt.
 • Datorită presiunii de 5.5 bari de la nivelul pompei și a jetului de abur puternic de 310 g/minut netezești cu ușurință chiar și cele mai încăpățănate cute.
 • Liberty este prevăzută cu o varietate de funcții îmbunătățite ce optimizează sesiunile de călcat, de la sistemul de blocare ce facilitează transportul și depozitarea în siguranță la cartușul anticalcar ce oferă performanțe de lungă durată și o întreținere ușoară a produsului.
 • Stația de călcat cu abur Liberty: experiențe excepținale de călcat cu abur, confort și libertate deplină.

*În comparație cu un fier de călcat cu abur tradițional

Caracteristici esenţiale
 • Sesiuni de călcat rapide

  Experimentează sesiuni de călcat rapide, cu un maxim de confort datorită rezervorului de apă detașabil și ușor de alimentat.

 • Rezultate perfecte într-un timp scurt

  Cu o presiune la nivelul pompei de 5.5 bari și abur continuu de 120 g/minut, produsul oferă sesiuni perfecte de călcare pe toate tipurile de țesături. 

 • Jet de abur puternic

  Datorită jetului de abur puternic de 310 g/minut poți netezi cu ușurință chiar și cele mai încăpățânate cute.

 • Transportare în siguranţă

  Sistemul de blocare oferă siguranță deplină atunci când transporți sau depozitezi produsul.

 • Design compact

  Stația de călcat Tefal are un cadru cu o amprentă mai mică decât o foaie de hartie A4, fiind concepută pentru a maximiza confortul și pentru a fi ușor de folosit.

 • Performanță de durată

  Întreţinere fără efort datorită cartuşului anticalcar ce asigură performanţa de durată a aburului.

 • Abur vertical

  Pentru a călca cu uşurinţă ţesăturile delicate şi de mari dimensiuni. Ideal pentru a elimina cutele de pe costume, perdele sau haine așezate pe umeraș.

 • Alunecare uşoară

  Talpa ceramică alunecă uşor pe toate tipurile de materiale.

 • Setare Eco

  Aceasta reduce consumul de energie și menține performanțele de la nivelul aburului.

 • Încălzire rapidă

  Stația de călcat este gata de folosire în doar 2 minute.

Caracteristici
Putere 2200  W
Abur variabil 120  g/min
Jet de abur 310  g/min
Pompă de apă 5.5  bar
Abur vertical    
Reglarea aburului și a temperaturii Reglaj manual  
Timp de încălzire 2  min
Tehnologie talpă Ceramică  
Capacitatea de alunecare a tălpii ***  
Durabilitatea tălpii/rezistența la zgârieturi ***  
Difuzie continuă a aburului Vârf și laterale  
Mâner ergonomic    
Sistem antipicurare NU  
Oprire automată    
Mod Eco    
Lungimea cablului de alimentare 1.6  m
Sistem de blocare    
Capacitatea rezervorului de apă (L) 1.5  L
Rezervor de apă Detașabil  
Reumplere continuă    
Depozitare cablu Cablu pentru abur  
Funcții anticalcar Cartuș  
Indicator anticalcar    

Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Alegeţi o masă de călcat a cărei înălţime să poată fi ajustată în funcţie de corpul dumneavoastră. Aceasta trebuie să fie fixă şi solidă pentru a putea aşeza aparatul de călcat pe ea.
Masa de călcat ar trebui să fie perforată pentru a permite aburului să treacă prin fibrele ţesăturii pentru a o face mai moale şi a facilita călcatul. Husa mesei de călcat ar trebui să fie, de asemenea, adecvată pentru a permite aburului să treacă prin ea.
• Apă de la robinet:
Aparatul dumneavoastră a fost conceput să funcţioneze cu apă de la robinet. Dacă apa este prea calcaroasă, amestecaţi 50 % apă de la robinet cu 50 % apă demineralizată din comerţ.
În anumite regiuni de pe litoral, conţinutul de sare al apei poate fi ridicat. În acest caz, utilizaţi exclusiv apă demineralizată.
• Dedurizator:
Există mai multe tipuri de dedurizatoare şi în aparat se poate utiliza apa provenită de la cele mai multe dintre acestea. Totuşi, anumite dedurizatoare şi, în special, cele care utilizează produse chimice cum ar fi sarea, pot cauza scurgeri albe sau maronii, mai ales în cazul cănilor filtrante. Dacă întâmpinaţi acest tip de problemă, vă recomandăm să încercaţi să utilizaţi apă de la robinet netratată sau apă la sticlă.
Nu uitaţi:
Nu utilizaţi niciodată apă de ploaie sau apă care conţine aditivi (cum ar fi amidon, parfum) sau apă din aparate electrocasnice (uscătoare, frigidere, aparate de aer condiţionat. Astfel de aditivi pot afecta proprietăţile aburului şi, la temperaturi înalte, pot forma depuneri în camera de abur care vă pot păta rufele și care pot provoca uzura prematură a aparatului.
Această funcţie vă permite să călcaţi ţesături la faţa locului sau pe umeraş.
Pentru aceasta, reglaţi butonul de temperatură al fierului de călcat la poziţia maximă.
• Lăsaţi articolul de îmbrăcăminte pe umeraş şi trageţi uşor materialul cu o mână.
• Apăsaţi în mod succesiv butonul de acţionare a aburului şi
deplasaţi fierul de călcat de sus în jos.
Întrucât aburul degajat este foarte fierbinte, acesta înmoaie fibrele şi îndepărtează cutele.
Notă: Nu utilizaţi funcţia de abur vertical pe un articol de îmbrăcăminte în timp ce acesta se află pe o persoană.
Pentru a evita deteriorarea tălpii, urmaţi aceste sfaturi:
— aşezaţi întotdeauna fierul de călcat pe baza de sprijin sau pe suportul său (în funcţie de model);
— evitaţi călcatul peste elemente abrazive (nasturi, fermoare etc.);
— nu curăţaţi niciodată talpa fierului de călcat cu materiale abrazive sau metalice.
Urmele lucioase pot apărea pe anumite ţesături, în special pe ţesăturile de culoare închisă. Vă recomandăm să călcaţi hainele de culoare închisă pe dos şi să utilizaţi temperatura corectă.
Dacă se calcă ţesături cu fibre mixte, reglaţi temperatura pentru fibra cea mai fragilă dintre acestea.
Talpa Durillium:
Curăţaţi în mod regulat talpa cu o lavetă umedă nemetalică. Pentru o curăţare mai uşoară şi necorozivă a tălpii fierului de călcat, utilizaţi un burete umed pe talpă în timp ce aceasta este încă caldă.
Dacă îndepărtarea murdăriei este o problemă, utilizaţi beţişorul conceput special pentru curăţarea tălpilor Durillium.
— Talpa din oţel inoxidabil:
Curăţaţi talpa fierului de călcat după ce s-a răcit cu o cârpă umedă sau cu un burete neabraziv.
— Talpa Autoclean:
Se recomandă utilizarea unei cârpe moi şi umede pe talpa încălzită pentru a nu deteriora suprafaţa.
Avertisment: Utilizarea unui produs de curăţat fiare de călcat va duce la deteriorarea învelişului de autocurăţare al tălpii.
Acest fenomen este normal. Fierul de călcat produce mult abur; acest abur se condensează pe masa de călcat. Este posibil să fi apărut câteva picături pe masa de călcat care au căzut pe podea.
• Utilizați produse sau aditivi detartranți chimici în apa pentru călcat. Nu trebuie să puneți niciodată astfel de produse în rezervorul de apă. În acest caz, contactați un centru de service autorizat.
• Rufele nu au fost clătite suficient sau călcați un articol de îmbrăcăminte nou înainte de a-l spăla. Asigurați-vă că hainele sunt clătite suficient pentru a elimina depunerile de săpun sau de substanțe chimice care s-ar putea lipi de fierul de călcat.
• Fierul de călcat este prea fierbinte, consultați recomandările noastre privind reglarea temperaturii din manualul produsului.
• Utilizaţi apret. Pulverizați apretul întotdeauna pe dosul țesăturii ce urmează să fie călcată.
Unele tipuri de amidon și fibre sintetice se pot lipi de suprafața fierului de călcat. Curățați suprafața fierului de călcat.
Componentele interne pot emite sunete metalice în cazul schimbărilor de temperatură. Nu este nimic în neregulă cu acest lucru.
Nu utilizaţi aparatul. Pentru a evita orice pericol, duceţi-l la un centru de service autorizat pentru a fi înlocuit.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Nu. Cele două cabluri sunt izolate separat; ele sunt protejate şi verificate în mod riguros. Cu toate acestea, dacă observaţi o deteriorare a cablului, duceţi-l la reparat la un centru de service autorizat.
Acest sistem previne depunerea de impurități pe talpă. Învelișul său activ elimină fibrele și impuritățile care se lipesc uneori pe talpă și care împiedică alunecarea ușoară a acesteia.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.