Piept de raţă cu struguri

Piept de raţă cu struguri

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Ridicat

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • yes

    Nutritiv & Delicios

Nutritious & Delicious
Valori nutriţionale150.0 Kcal
Proteine 9,6 g
Glucide 19,6 g
Grăsimi 3,1 g
Sodiu 0,28 g

Trebuie să fie gustos, sănătos și convenabil: în bucătărie, vă doriți totul! Cu reţetele Nutritious & Delicious, să îmbinaţi savoarea aromelor și alimentația echilibrată este floare la ureche! Tefal vă oferă aparate de gătit inovatoare şi reţete unice care mențin valorile nutritive ale alimentelor.

Ingrediente

  • 2 bucăţi de piept de raţă tânără, cu grăsimea îndepărtată
  • 80 g de struguri albi
  • 80 g de struguri negri
  • 200 ml de supă proaspătă de pui (sub formă de gelatină)
  • 20 g de zahăr
  • 200 ml de oţet din vin alb
  • 1 lingură de miere
  • sare şi piper

Pregătire

Într-o tigaie încinsă, rumeniţi uşor pieptul de raţă pe partea cu grăsime. Ungeţi cu miere.

Gătiţi la abur timp de 15 minute, cu strugurii şi supa de pui sub formă de gelatină.

La sfârşitul timpului de preparare, puneţi deoparte fileurile înfăşurate în folie de aluminiu. Amestecaţi zahărul şi oţetul într-o cratiţă şi încălziţi până prinde culoarea caramel deschis. Turnaţi în cratiţă sucul de la prepararea pieptului de raţă pentru a finaliza prepararea sosului şi adăugaţi strugurii. Condimentaţi după gust. Feliaţi pieptul de raţă şi ungeţi-l cu sos.

Împărţiţi strugurii în cupe Adăugaţi mierea şi păstaia de vanilie, apoi acoperiţi cu capace. Introduceţi cupele în coşul nr. 3.