TEFAL Vitacuisine Compact

Vitacuisine Compact Primul aparat de gătit la aburi compact cu recipiente pentru degustare
  • Prepară în acelaşi timp o masă completă şi echilibrată, formată din 3 feluri de preparate.
  • Este prevăzut cu funcţia exclusivă vitamin+ pentru a păstra gustul natural al ingredientelor şi vitaminele din acestea.

Vitacuisine Compact vă îmbunătăţeşte modul de a găti!

Vă prezentăm Vitacuisine Compact, un aparat de gătit la aburi care vă îmbogăţeşte preparatele cu o mulţime de vitamine! Puteţi găti o masă cu 3 feluri de preparate datorită coşurilor sale separate. Nu mai trebuie să alegeţi între aperitiv, felul principal sau desert - le puteţi găti pe toate odată! Şi nu mai trebuie să supravegheaţi aparatul: după încheierea procesului de gătit, aparatul se opreşte automat şi păstrează preparatele calde până în momentul consumării acestora.

Cu Vitacuisine Compact vă bucuraţi de preparate sănătoase, fără a face rabat de la gust!

  • Funcţia vitamin+ păstrează gustul natural al ingredientelor dumneavoastră.
  • Este prevăzut cu 2 tăvi pentru gătit - excelente pentru gătitul sosurilor sau al marinatelor.
  • Cronometru digital: preparatele dumneavoastră vor fi mereu cronometrate!
  • Accesorii inteligente: utilizaţi cele 4 recipiente pentru degustare pentru a găti preparate delicioase în porţii mai mici. Conceput pentru a se potrivi tuturor!
  • Practic: bolurile pot fi aşezate invers pe baza aparatului pentru o depozitare uşoară şi practică în orice bucătărie.
Caracteristici esenţiale
  • 4 recipiente pentru degustat, 4 capace, 1 tavă

  • Puteţi găti 3 feluri de preparate odată

  • Funcţia vitamin+ pentru păstrarea vitaminelor

  • Alimentare cu apă din exterior

Caracteristici
Cronometru (la fierbere) Digital  
Depozitare ușoară    
Grile Detașabile  
Indicator pentru nivelul apei    
Păstrare la cald Automată  
Compatibil cu mașina de spălat vase    

Întrebări frecvente
Da, puteţi reîncălzi preparatele. Setaţi termostatul la 10 minute (în funcţie de aliment) şi asiguraţi-vă că în rezervor este suficientă apă.
Cu timpul, sucurile naturale puternic colorate din alimente, precum morcovii şi sfecla, pot păta colectorul de suc. Acest fenomen este normal. Acesta poate fi curăţat cu zeamă de lămâie imediat după încheierea procesului de gătit.
Ca indicaţie, 15 minute per 500 g, însă depinde de cantitatea de alimente, de tipul de carne şi de modelul aparatului de gătit la aburi.
Vă recomandăm să aşezaţi în coşul inferior bucăţile cele mai mari de alimente, care necesită cel mai mare timp de gătit.
Ingredientele sunt foarte consistente şi necesită un timp de gătit diferit: încercaţi să prelungiţi timpul de gătit.
Sunt gătite prea multe ingrediente în acelaşi timp: aşezaţi în vasul inferior ingredientele cu dimensiuni mai mari şi ingredientele cu un timp de gătit mai mare.
Încercaţi să nu supraîncărcaţi vasele pentru gătit la aburi.
Îndepărtaţi calcarul din aparat.
Tăiaţi ingredientele în bucăţi mici.
Aroma alimentelor este mult mai bună într-un aparat de gătit la aburi şi, prin urmare, condimentele ar trebui utilizate în cantităţi mici.
Dacă este necesar, puteţi condimenta uşor alimentele sau puteţi adăuga verdeaţă în apa pentru gătit pentru a da un plus de savoare alimentelor.
Da. Nu trebuie să lăsaţi niciodată în funcţiune un aparat electric de mici dimensiuni nesupravegheat. Cu toate acestea, nu trebuie să supravegheaţi continuu aparatul de gătit la aburi. Programaţi doar temporizatorul şi veţi fi avertizat printr-un semnal sonor atunci când alimentele sunt gata de consum. Nu există riscul ca alimentele să se ardă şi nu trebuie să amestecaţi.
Atenţie: Nu uitaţi să turnaţi apă în rezervor.
Toate sucurile din alimentele gătite la aburi sunt colectate în colectorul de suc. Acestea pot fi utilizate ca bază pentru supe şi sosuri.
Dacă timpii de gătit sunt diferiţi pentru alimentele din fiecare vas, începeţi gătitul alimentelor care necesită cel mai mult timp în vasul inferior, apoi adăugaţi vasul (vasele) superioare pe parcursul procesului de gătit pentru a încheia ciclul de gătit.
Toate legumele congelate pot fi gătite la aburi.
Vă recomandăm să gătiţi în aparatul de gătit la aburi doar plante leguminoase şi fasole boabe din conservă sau prefierte. Acestea trebuie scurse şi clătite şi apoi introduse în coşul aparatului de gătit la aburi. Nu trebuie înmuiate sau fierte în prealabil.
Da, o puteţi prepara în aparatul de gătit la aburi.  Timpul de gătit este acelaşi ca şi în cazul preparării în bain-marie/fierberii la foc mic într-o cratiţă. Trebuie doar să verificaţi nivelul apei şi să completaţi cu apă.
Da – în cazul în care coşurile aparatului de gătit la aburi sunt prevăzute cu baze demontabile, veţi putea să îndepărtaţi bazele coşurilor 2 şi 3 şi să aşezaţi un pui întreg de mici dimensiuni în ultimul dintre coşurile pentru gătit la aburi şi să începeţi procesul de gătit.
Da, puteţi lăsa carnea, carnea de pui şi peştele la marinat timp de câteva ore înainte de a le găti la aburi, pentru a se frăgezi şi pentru a le da o aromă delicioasă.
În cazul reţetelor cu un timp de gătit mare, va trebui să reumpleţi rezervorul de apă în timpul gătitului. Pentru a reumple rezervorul de apă, trebuie să utilizaţi mănuşi de cuptor pentru a ridica capacul şi coşul aparatului de gătit la aburi. Ridicaţi cu grijă şi vărsaţi toată apa acumulată în colectorul de suc, apoi reumpleţi rezervorul de apă cu apă rece netratată de la robinet.
Timpul de gătit este același indiferent dacă utilizați unul sau două nivele. Nu puneți alimentele prea apropiate pe primul nivel pentru a vă asigura că aburul ajunge la cel de-al doilea nivel.
Așezați ouăle în coșul aparatului de gătit la abur. Timpul de preparare este de 12 minute pentru 6 ouă fierte tari și de 8 minute pentru 6 ouă fierte moi.
Nu manipulați castroanele și verrinele în timpul gătitului și nu atingeți dispozitivul atunci când produce abur; întotdeauna opriți-l mai întâi.
Nu mișcați aparatul atunci când conține lichide sau alimente fierbinţi.
Folosiți întotdeauna mănuşi de protecţie pentru a manipula castroanele sau verrinele după gătit.
Încercați să adăugați verdeţuri proaspete, lămâie, usturoi, portocală sau chiar ceapă direct la mâncăruri.
Pentru a da aromă puiului, cărnii și peștelui gătit cu marinate, folosiți sos de barbecue sau amestecuri de condimente.
Da, mai ales pentru rețete cu timp îndelungat de gătire.
De asemenea, supravegheați nivelul apei în timpul gătitului, pentru a observa dacă este nevoie să se completeze.
Unele rețete necesită folosirea foliei alimentare de protecție, pentru a preveni condensul și a proteja alimentele delicate.
Alegeți o folie alimentară specială pentru gătit sau o folie alimentară compatibilă cu cuptoarele cu microunde.
Evitați folia de aluminiu care tinde să crească timpul de gătit.
Puneți orezul în vasul pentru orez și umpleți-l cu apă.
Introduceți vasul pentru orez în coșul pentru gătit la aburi sau în cel mai mare vas și începeți gătirea.
Da, acestea pot fi spălate în maşina de spălat vase, însă este de preferat să utilizaţi programul de spălat cu cea mai mică temperatură sau programul de prespălare.
Da, la fiecare 7-10 utilizări. Nu trebuie decât să umpleţi vasul cu 1/3 de apă şi 2/3 de oţet alb până la marcajul nivelului maxim. Lăsaţi aparatul să funcţioneze timp de 1 oră, lăsaţi-l apoi să se răcească înainte de a-l clăti bine cu apă şi cu puţin detergent de vase lichid.
În medie, recomandăm îndepărtarea calcarului din aparat o dată la 7-10 utilizări pentru a menţine un flux de abur eficient şi pentru a prelungi durata de viaţă a aparatului dumneavoastră.
— Turnaţi 3 pahare de oţet alb în rezervorul de apă şi completaţi cu apă până la nivelul maxim.
— Nu aşezaţi nicio componentă a produsului pe bază.
— Puneţi aparatul în priză şi setaţi timpul la 20 de minute.
— Atenţie la degajările de abur fierbinte.
Calcarul din aparat nu a fost îndepărtat după 7-10 utilizări: îndepărtaţi calcarul.
[Verificare 1] Ați pus apa în locul potrivit?
Turnați apă în rezervorul de apă cu partea gri în mijloc (sistemul de încălzire).

[Verificare 2] Ați turnat suficientă apă în rezervorul de apă?
Dacă în rezervor nu există suficientă apă, nu se vor produce aburi. Chiar și în cazul în care gătiți pentru o perioadă scurtă de timp, trebuie să vă asigurați că apa ajunge cel puțin până la partea superioară a sistemului de încălzire (partea gri). Chiar dacă puneți suficientă apă, aparatul nu va produce aburi imediat.

[Verificare 3] Este sistemul de încălzire (partea gri) murdar?
În cazul în care substanțele minerale din apă s-au depus pe sistemul de încălzire, este posibil ca acesta să nu transmită căldura în mod corect și să nu se creeze abur. Dacă apar modificări precum decolorarea sistemului de încălzire - maro, negru sau alb - sau exfolierea suprafeței, trebuie efectuată întreținerea sistemului de încălzire. Încercați să detartrați sistemul de încălzire.
Acesta funcționează corect. Inelul turbo înconjoară sistemul de încălzire astfel încât apa din interior să fie încălzită în mod eficace. Inelul este conceput pentru a nu permite eliminarea apei, iar apa aflată în spațiu dintre este utilizată pentru a produce aburi. Asigurați-vă că inelul turbo este orientat corect, astfel încât fanta să fie orientată în jos.
Suprafața sistemului de încălzire nu se exfoliază. Cel mai probabil, este o folie alimentară care s-a lipit de suprafața sistemului de încălzire. Detartrați sistemul de încălzire.
Dacă în rezervor nu este suficientă apă, dispozitivul nu mai încălzește.
Umpleți rezervorul din nou până la semnul de înălțime maximă, iar dispozitivul va reporni automat programul de gătit.
Folosiți mănuși și aveți grijă să nu atingeți suprafeţele fierbinţi sau alimentele gătite, atunci când reumpleţi rezervorul.
Castroanele sunt echipate cu grătare detașabile, cu excepția tăvii de picurare care trebui să aibă mereu grătarele.
Scoțând grătarele, măriți suprafața pentru a găti alimente masive (pui întreg, anghinare, homar, conopidă, broccoli etc.)
Pentru a poziționa grătarele:
• Țineți grătarul pe partea corectă (clemele cu fața în jos)
• Puneți grătarul în castron.
• Apăsați pe zona de fixare cu cleme pentru a atașa castronul.
Pentru a scoate grătarele, apăsați deasupra grătarului.
Dacă dispozitivul afișează o alertă de nivel scăzut de apă, trebuie să apăsaţi de două ori butonul On/Off (Pornit/Oprit) pentru a-l opri.
Nu scoateți dispozitivul din priză, fără să îl fi oprit mai întâi în mod normal.
În modul „păstrare la cald”, singura acțiune posibilă este oprirea.
Prin urmare, ar trebui să opriți modul „păstrare la cald” și să reprogramați dispozitivul.
Butonul Vitamine+ se stinge automat atunci când este suficient abur pentru gătit.
Nu, puteţi găti la aburi toate tipurile de alimente: carne, peşte, ouă, cartofi, deserturi, orez, cuşcuş etc.
Nu, avantajul gătitului la aburi constă în faptul că aromele legumelor nu se transmit de la una la alta, chiar şi atunci când sunt combinate.
Aparatul de gătit la aburi nu funcţionează sub presiune, ci utilizează presiunea ambiantă.
Temperatura aburului din aparatul de gătit la aburi este egală cu temperatura de fierbere a apei, aproximativ 100°C.
Da, dar nu prea des, deoarece ar scădea temperatura și s-ar pierde abur ceea ce poate încetini gătitul.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.
Modul „păstrare la cald” durează 60 de minute, cât timp este apă suficientă în rezervor.
Dacă preferați gătitul mai încet, puteți să opriți manual programul Vitamine+, apăsând pe indicatorul iluminat.
Butonul Vitamine+ reduce timpul de gătit și păstrează perfect toate vitaminele.
Verrinele ar trebui așezate în tava superioară, sub capac, pentru rezultate bune la gătit.
În cazul majorității rețetelor, gătitul are loc cu capacul pus sau cu o hârtie de copt peste verrine, dar ar trebui să se verifice de fiecare dată rețeta.